Ontslag en financiele planning

“Financiële duidelijkheid brengt rust”

De financiële consequentie van het aanstaande ontslag, is het eerste waar een ontslagkandidaat zich zorgen om maakt. Vanuit die bezorgdheid ontstaat vaak weerstand. Begrijpelijk, maar juist in een tijd van reorganisatie is er schaarste aan managementaandacht en tijd.

Er ontstaat rust, door zo snel mogelijk de financiële gevolgen en mogelijkheden voor de ontslagkandidaat duidelijk te maken. Het wordt voor alle partijen makkelijker. Dat is dan ook precies waarmee wij u goed kunnen helpen.

 

Snel inzicht met de quick scan

Op basis van een aantal financiële kerngegevens, leveren we per ontslagkandiaat een helder overzicht van de financiële situatie voor én na het ontslag. Welke uitkeringen gaan nog komen en hoe lang? Hoeveel eigen vermogen is inzetbaar en hoe lang kan de ontslagkandidaat het daarmee uitzingen? Natuurlijk wordt daarbij de individuele situatie zoals gezinssamenstelling, woonsituatie en beschikbaar vermogen betrokken.

 

Diepgaand inzicht met een persoonlijke financiële planning

Inzicht en duidelijkheid zijn belangrijk, maar het kan nog beter.

Met een persoonlijke financiële planning gaan we dieper in op de situatie van het gezin in, en op de persoonlijke wensen. We kijken naar de beschikbaarheid van de verschillende bronnen die nodig zijn om deze wensen te realiseren. En hoe we de gezinsdoelen, financieel en fiscaal, zo optimaal mogelijk realiseren.

Het gaat dus niet alleen om inzicht, maar ook om een concreet advies in de vorm van heldere aanbevelingen en actiepunten.

De uitkomsten kunnen verrassend zijn. We kennen een situatie die begon met een heftig verzet tegen het ontslag. Uiteindelijk werd het eigen huis omgeruild voor een huurwoning, werden de ontslagfaciliteiten en overig vermogen slim ingezet en geniet het echtpaar nu van een onverwacht vroeg, maar welkom pensioen.

Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk en is elke situatie anders. Maar het geeft wel aan dat een financiële planning bij ontslag soms een geluk na een ongeluk oplevert.

 

Als werkgever bepaalt u wat er gebeurt

Als werkgever kiest u ervoor om één of beide diensten ter beschikking te stellen. Of en welke van de diensten u voor uw medewerkers betaalt en wat ze zelf betalen. Zo komen we er wat betreft dienstverlening en budget altijd uit.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontslag biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Judith Scherrenberg

Manager business unit financiële planning