Ontslag en loopbaancoaching

Het kan elke ondernemer gebeuren: u moet reorganiseren. Er vervallen banen en taken verschuiven. De mededeling van een reorganisatie veroorzaakt onrust onder uw werknemers. De wereld staat voor hen op dat moment op zijn kop. Vragen waar zij van wakker liggen: ‘Welke functies betreft het? Hou ik mijn baan nog? Wie doet dan het werk van de vervallen functies? Wat betekent het voor mij?’

Als werkgever ervaart u een reorganisatie anders. U bent er al langer mee bezig en loopt daardoor voor op uw werknemers. Het verhaal van kansen en nieuwe mogelijkheden, daar staat de werknemer nog niet voor open. In het begin is het angst en onzekerheid dat overheerst. Niemand vindt het leuk als zijn baan verdwijnt. Medewerkers vertellen hun eigen versie van de reorganisatie en allemaal vertellen ze net en ander verhaal. Die gevoelens van onzekerheid en angst neemt u niet à la minute weg. Het opstropen van de mouwen, doorgaan en het positief in blijven zien, dat is een stap te ver.

 

Boosheid

U heeft net aangekondigd dat er een reorganisatie komt. Hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien, welke functies blijven, welke werkzaamheden daar bij horen en hoeveel FTE over blijven, is vaak nog niet bekend. Werknemers zijn in het begin niet alleen bang en onzeker. Soms overheerst de boosheid. Hij heeft het gevoel dat het niet eerlijk is dat juist hij zijn baan verliest. Hij was immers altijd loyaal naar de werkgever, werkt er al jaren. Deze emoties hebben aandacht en tijd nodig. Daarna kan de werknemer verder. Hij ziet dan de kansen die de reorganisatie óók biedt.

Juist omdat nog niet alles duidelijk is en niet precies bekend is hoe de organisatie eruit komt te zien, biedt het voor beide partijen kansen. De werknemer kan zijn ideale functie creëren. Binnen of buiten de huidige organisatie. Veel werknemers vergeten wanneer ze met een reorganisatie te maken krijgen dat de wereld groter is dan de huidige organisatie.

 

De ideale baan

Een reorganisatie biedt een werknemer een kans om opnieuw te kijken wat hij eigenlijk wil. Begeleiding om dit te ontdekken en zo vanuit persoonlijke kracht een andere baan te vinden, versterkt en versnelt het proces. Omgaan met Ontslag biedt werknemers een loopbaanadvies traject waarin de werknemer verschillende punten helder krijgt voor zichzelf. Zo begeleiden wij de werknemer naar de perfecte baan. De werknemer doorloopt de volgende vier vragen:

  • Hoe blijf je bij een reorganisatie in je kracht
  • Hoe kun je een reorganisatie als een kans zien
  • Hoe laat je een reorganisatie in je voordeel werken
  • Hoe realiseer je een droombaan bij een reorganisatie

Met diverse methoden, instrumenten, testen en gesprekken krijgen we samen duidelijk hoe de ideale baan eruit ziet. Wij gaan altijd uit van de eigen kracht van de werknemer en zorgen dat hij met een positief gevoel zijn loopbaan voortzet.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontslag biedt, is de effectiviteit nóg groter.