Ontslag en loopbaancoaching

Ontslag dwingt medewerkers om nieuwe keuzes te maken. Hun vertrouwde omgeving en leven op basis van oude keuzes is niet vanzelfsprekend meer. Gevoelens van verdriet, angst en boosheid komen vaak naar voren. Omgaan met Ontslag zet zich in om de situatie die in eerste instantie heel belastend is voor de medewerker te “benutten” om er uiteindelijk beter uit te komen. Van ontslag naar een positieve nieuwe start..

 

Loopbaanoriëntatie: weten wat je wil en kan

In persoonlijke gesprekken en met behulp van diverse testen en assessments (waaronder de TMA Talentenanalyse, capaciteitentest, en interessetest), helpen we de ontslag-kandidaat in de loopbaanoriëntatie te ontdekken wat hij of zij graag zou willen doen en wat goed past. Ook worden regelmatig groepssessies georganiseerd, zoals bijvoorbeeld ontdek je talenten en pitchen waar de medewerker aan mee kan doen. Zo inspireren- en leren de kandidaten van elkaar!

 

Jobmarketingfase: snel weer aan de slag

In de Jobmarketingfase is het doel om met solliciteren en netwerken weer snel aan de slag te komen. Ook hier krijgt de kandidaat individuele sessies die -indien gewenst- aangevuld worden met groepssessies. Hier gaat het ook om praktische ondersteuning bij het opstellen van een goed curriculum vitae, een goede brief, een aansprekend LinkedIn profiel en het voeren van sollicitatiegesprekken. Met behulp van het loopbaanportaal Jobport heeft de kandidaat zicht op alle geschikte vacatures. Onze fotograaf zorgt voor een professionele foto voor op cv en LinkedIn.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontslag biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Maaike Pronk

Manager Business Unit Talentmanagement