Ontslag en van werk naar werk

Recruitment: “Wij leveren tijdelijke flexibele of vaste invulling voor vrijgekomen of nieuwe functies en vacatures”

Bij een reorganisatie zijn er binnen het bedrijf twee groepen medewerkers. De eerste groep zijn de medewerkers die mogen ‘blijven’. De tweede groep zijn de medewerkers die gaan vertrekken.

Daarnaast is er nog de organisatie zelf, die door het vertrek van bestaande medewerkers “lege plekken” krijgt in de organisatie. Ook ontstaan er door de reorganisatie nieuwe functies en vacatures. Hier biedt Recruitment continuïteit door het detacheren van een flexibele schil van tijdelijke flexibele medewerkers. Zo kan uw bedrijf blijven draaien, de dagelijkse activiteiten kunnen gewoon blijven doorgaan. Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open!

 

Voor de ‘blijvers’

Binnen de eerste groep ontstaan door de reorganisatie een aantal (tijdelijke) vacatures die zo snel mogelijk ingevuld moeten worden. Wij kunnen uw organisatie en/of hrm-afdeling hierin ondersteunen. Ook kunnen wij u reorganisatie specialisten leveren.

 

Voor de ‘vertrekkers’

Vanwege de bestaande recruitmentopdrachten van andere bedrijven, is er een intensieve samenwerking tussen Outplacement / Talent Management en Recruitment. De gewenste droombaan van de loopbaankandidaat wordt besproken met Recruitment om te zien of er bestaande, andere organisaties zijn die geïnteresseerd zijn in deze loopbaankandidaat. Zo sluit de droombaan van de loopbaankandidaat misschien wel perfect aan op een bestaande vacature van een ander bedrijf, die juist op zoek is naar deze kanjer!!
Mensen krijgen weer controle over hun eigen leven. Ze worden van een ‘boventallige’, een begeerde kandidaat.

 

Focus op persoonlijke begeleiding (na de start in je nieuwe functie)

Een vruchtbare samenwerking met de kandidaat staat bij ons centraal. We besteden aandacht aan wat hem beweegt. Dit houdt in: eerlijk zijn, snel participeren, een intensieve persoonlijke begeleiding, leveren van kwaliteit en continu streven naar de perfecte nieuwe samenwerking tussen kandidaat (die nu nieuwe medewerker geworden is) en de nieuwe werkgever.

 

Integratie voor nog grotere effectiviteit

Deze dienstverlening is op zichzelf al krachtig, maar geïntegreerd met de overige mogelijkheden die Omgaan met Ontslag biedt, is de effectiviteit nóg groter.

Wim Scheick

Manager Business Unit Detachering