Ontslag en financiele planning

Geen reorganisaties aangekondigd voor kerst

Afgelopen jaren kondigden bedrijven een reorganisatie en ontslagen vaak vlak voor kerst aan. Nog net voor de start van het nieuwe jaar … Maar in 2017 was het rustig met dergelijke aankondigingen. Zou de economie dan zo zijn verbeterd dat er geen reorganisaties meer nodig zijn?

Niets blijkt minder waar te zijn. Vorige week, in de eerste volle week van 2018, werd een groot aantal reorganisaties en ontslagrondes aangekondigd. Ik noem er een aantal:

  • De Bijenkorf: het distributiecentrum in Woerden sluit waardoor 143 medewerkers ‘op straat’ komen te staan.
  • Philips Lighting: 118 van de ruim 350 banen op de researchafdeling worden geschrapt.
  • Allergan: Botox-maker Allergan schrapt wereldwijd duizenden banen. Of dat ook gevolgen heeft voor de Nederlandse werknemers is nog niet bekend.
  • Forever21: sluit de deuren van haar flagshipstore op het Rokin in Amsterdam. Hierdoor verliezen meer dan 100 medewerkers hun baan.

Daarnaast zag de financiële dienstverlening in de afgelopen decembermaand 1.500 banen verdwijnen. Deze branche is de enige sector in Nederland waar sprake is van een (structurele) afname van het aantal banen.

Maar gaat het dan toch ‘slecht’ met de Nederlandse economie? Ook dat is niet zo. Alleen de financiële dienstverlening laat een structureel verlies aan arbeidsplaatsen zien. Volgens het Werkgelegenheidsrapport van ADP Nederland steeg over heel 2017 de totale werkgelegenheid in Nederland met meer dan 200.000 banen. Die groei werd vooral veroorzaakt door de sectoren van de zakelijke dienstverlening, de handel, de horeca en de informatiesector.

In een volgend artikel gaan wij in op een aantal redenen waarom bedrijven juist nu willen reorganiseren.

 

Een andere visie op reorganisatie en ontslag

De dienstverlening van Omgaan met Ontslag voorkomt knelpunten bij reorganisaties. Samen met Omgaan met Ontslag voert u zo een succesvolle reorganisatie door. Omgaan met Ontslag is een externe en dus onafhankelijke partij die de verschillende disciplines bij reorganisaties en ontslag integreert: rechtshulp voor de werknemer, coaching en recruitment en financieel in- en overzicht voor de werknemer.

De uitkomsten van de verschillende disciplines zijn op elkaar afgestemd binnen Omgaan met Ontslag. Hierdoor krijgen de medewerkers geen tegenstrijdige en algemene adviezen maar duidelijke en op maat toegesneden stappen en begeleiding om hun toekomst snel in eigen hand te kunnen nemen. De medewerkers weten waaraan zij toe zijn en wat te doen.

Bent u geïnteresseerd in de dienstverlening van Omgaan met Ontslag en wie de samenwerkende partners zijn? Download dan de uitgebreide informatiebrochure.

 

De integrale aanpak van Omgaan met Ontslag voor gemak en rendement.

Poul Gelderloos

Algemeen Directeur & Casemanager